سردار طلایی تصریح کرد: آیت الله تسخیری با صفای باطن، خلوص و نیت پاک ، تواضع و فروتنی منحصر به فرد و اخلاق مداری از عوامل بسیار مؤثر در مسیر تقریب مذاهب و نزدیک کردن علما و رهبران بزرگ و طراز اول جهان اسلام بود.
اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران در پیامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت آیتالله شیخ محمدعلی تسخیری، گفت: آیتالله تسخیری نه تنها مرد گفتگو بود بلکه الگوی گفتگو میان اسلام و مسیحیت و همچنین، مذاهب اسلامی محسوب میشد.
حجت الاسلام والمسلمین ارزانی اظهار داشت: آیت الله تسخیری به مسئله وحدت جامعه اسلامی اعتقاد ویژه ای داشتند، ایشان همواره با تقریب زندگی کرده و میدانستند، اگر مسلمانان از این جهت ضربه بخورند، برای جهان اسلام عواقب جبران ناپذیری به دنبال دارد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: تلاشهای آیت الله تسخیری نشان می داد، شخصیت موجه ایشان سبب شده است تا تقریب بین مذاهب اسلامی با سرعت بیشتری رخ دهد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: آیت الله تسخیری در جهان اسلام و نیز در بین مسلمانان کشورهای اروپایی دارای جایگاه و احترام خاصی بودند، ایشان فردی دلسوز و دغدغه مند در عرصه وحدت و تقریب ادیان و مذاهب اسلامی بودند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: آیت الله تسخیری در مجامع بین المللی و نشست های جهانی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی از لحاظ دیپلماسی مذهبی و ارتباطات، درخشش ویژه ای داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: محفلی نبود که در مورد تقریب بین مذاهب اسلامی برپا شود و آیت الله تسخیری یا مسئولیت آن را نداشته باشد و یا در آن مشارکت نکند.
دبیر شورای عالی مجمع تقریب گفت: آیت الله تسخیری از شاگردان ممتاز و بارز شهید آیت الله صدر بودند که در مبارزات عراق بصورت گسترده حضور داشتند، ایشان طلایه دار وحدت و تقریب در عصر حاضر بودند که امیدواریم با کادرسازی دقیق این ثلمه ای که بر پیکر اسلام وارد شده است را جبران نمود.
نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: آیت الله تسخیری شخصیتی آگاه و مبارز در میدان های انقلابی و در گفتار و رفتار بسیار منصف بودند و حضور ایشان در جلسات، بسیاری از توطئه ها و ترفندهای دشمنان را خنثی می کرد.
امام جمعه اهل سنت شهرستان بهارستان اظهار داشت: حقیقتا با رحلت آیت الله تسخیری ضایعه بزرگی به جهان اسلام وارد شده است، ایشان عالم فرهیخته ای بودند که علیرغم کسالتی که داشتند همواره در حال خدمت به مسلمانان بودند و هیچگاه به خود خستگی راه نمیدادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله تسخیری در بین شخصیت های برجسته جهان اسلام ، دارای نفوذ و جایگاه مهمی بودند و از این جهت در مسئولیت مشاور عالی مقام معظم رهبری در امورجهان اسلام بسیار عالی درخشیدند و صبورانه و با استقامت مسئولیت های خود را به نحو احسن انجام دادند.
در بیستمین نشست تحلیلی خبرگزاری تقریب به بررسی ابعاد علمی، فرهنگی و سیاسی آیت الله تسخیری پرداخته ایم. در این زمینه با دکتر حامد رستمی نجف آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی و از شاگردان آیت الله تسخیری به گفتگو نشسته ایم.
نماینده سابق ولی فقیه در استان لرستان اظهار داشت: آیت الله تسخیری شخصیتی آگاه ، بیدار و آشنا به مسائل داخل و خارج کشور و اتفاقات جهان اسلام بودند که با شرکت در جلسات و کنفرانس های جوامع اسلامی بدون تعصب بر مبانی اهل بیت علیهم السلام اصرار می ورزیدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله تسخیری برای رسیدن به اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی نقش آفرینی کردند به گونه ای که از ایشان شخصیتی فاضل در عرصه وحدت و تقریب ساخته است و در بین اهل تسنن و تشیع به عنوان فردی با درک عمیق از قرآن و سنت یاد می شود.
حجت الاسلام حمید مبلغی استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: آیت الله تسخیری دارای سه بعد مهم بودند که با توجه به سوابق درخشان در حوزه علمیه و ارتباط با جوامع بین المللی در رفتار و کردار ایشان متبلور شده بود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار داشت:آیت الله تسخیری همه وجودش تقریبی بود، مسئله تقریب از ذات ایشان نشات گرفته بود و از دوران طلبگی در دامان آیت الله شهید سید محمد باقر صدر که از عمق جان مبانی تقریب را دنبال میکرد، رشد کردند.
«عالم دیپلمات» توصیفی است که حامد رستمی نجف آبادی، استاد دانشگاه در وصف زندگی عالمانه و مجاهدانه مرحوم آیت الله تسخیری به کار برد. روحانی برجسته ای که نقش مهمی در مسیر تلاش برای کاستن از اختلافات جهان اسلام و دستیابی به راهکارهای صلح و دوستی ایفا کردند.
در نوزدهین نشست تحلیلی خبرگزاری تقریب با آقای اسماعیل امین، اندیشمند مسلمان اندونزیایی در خصوص برد و دامنه اندیشه های مرحوم آیت الله تسخیری به گفتگو نشسته ایم.